Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Карпатах освятили Чудотворця (ФОТО)

13 жовтня 2014 р., 10:15

Миколай тепер постав і у пам’ятнику.

Минулого тижня було освячення скульптури-пам'ятника святому Миколаю, який збудовано на території Міжгірського РСТК ТСО (ДТСААФ) за сприяння і допомогою небайдужих міжгірців сім'єю Янчик Миколи Михайловича. Наш край славиться побожністю людей, а слідування Божим заповідям посилає для нашого народу Боже благословення і захист. Тому з кожним роком у селищі з'являються малі архітектурні форми релігійного спрямування. Ці споруди естетично вписуються в архітектурне наповнення селища та безпосередньо слугують духовному збагаченні громади. Так минулого тижня було освячення скульптури-пам'ятника святому Миколаю, який збудовано на території Міжгірського РСТК ТСО (ДТСААФ) за сприяння і допомогою небайдужих міжгірців сім'єю Янчик Миколи Михайловича. Освячення здійснювали благочинний протоієрей Євгеній Добра, Вучківський священник отець Василь Тегза та Запереділянський священник отець Василь Ігнат. На освячення зійшлися багато вірників, сусідів та небайдужих громадян селища. 



Під час освячення скульптури-пам'ятника у зверненні священнослужителів було зачитано та висловлено щиру вдячність усім помічникам будівництва скульптури-пам'ятника, це: Працівникам Міжгірського РСТК ТСО України - Придатко М. Я., Вовилка В. Ю., Придатко М. М., Галай І. І., Юртин З. І., Юртин Ф. Ф.,Зятюк М. І., Олексик В. Г., Рущак В.В., Солодовнік С. І. Водію з Синевира Чуп І.В., який доставив скульптуру з Тернопільської області. Також подякували Щур В.М., Купецькому Я.В., Галатиба М.Д., Савці В.Ю., Плитану І.В. Подяку отримали і приватні підприємці Шурдюк М.П., Фалюкович І.Ф., Фалюкович М.Ф., Маркович М.П., Скопич І.І., Рубець О.М., Буртин В.С., Чабрун І.І., Кіс І.,Макара І., Гримут І.І., Маслей Ю.Ю., Кострик Ю., Шпілька І.С., Іванина В.М., Токар В.П., Малета В.В., Кічковський Е.І., Бельков В.Г., Шаляка М.В., Беля М.В., Гельбич В.В., Болюбах І.Л., Палапа І.І. Згодом присутніх було окроплено святою водою і здійснено помазання миром. А уже цього тижня у середу відбулося освячення каплиці Преподобного Сергія Раданіжського, яку спорудили Сергій та Ганна Гамуряк. 

На освячення також прибуло багато вірників. Благочинний протоієрей Євгеній Добра, Запереділянський священник отець Василь Ігнат та В. Бистрянський священник отець Василь Добош провели освячення каплиці, ікони Преподобного Сергія, яку виконав Смерековський Віктор Іванович та акафестне читання. Благочинний протоієрей Євгеній Добра у зверненні до присутніх розповів про історію життя та шлях духовного збагачення Преподобного Сергія Радонезький, опісля чого окропив святою водою і здійснив помазання миром та благословив усіх присутніх. Відтак ці кроки до зближення з Всевишнім та духовного наповнення будуть слугувати миру, злагоді і процвітання нашої громади та й усього українського народу. 


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp