Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мукачівський хор хлопчиків створив високодуховну атмосферу у Пряшеві та Свиднику

14 жовтня 2014 р., 14:15

Там наші таланти заспівали твори Д. Бортнянського, М. Лисенка, М. Леонтовича, О. Кошиця, В. Волонтира і пісні січових стрільців в обробці М. Гайворонського та В. Волонтира.

Під гаслом "За мир в Україні", на запрошення Пряшівського архієпископа і митрополита Яна Баб'яка відбулись концерти хору хлопчиків та юнаків Мукачівської хорової школи в Словаччині, в Катедральному храмі св.Івана Хрестителя у місті Пряшеві і в храмі Божої Мудрості у місті Свидник, повідомляє Мукачево. нет.

Перед концертами хор співав на Службі Божій, що сприяло створенню високодуховної атмосфери в храмах.

У концертах були виконані духовні твори Д. Бортнянського, М. Лисенка, М. Леонтовича, О. Кошиця, В. Волонтира і пісні січових стрільців в обробці М. Гайворонського та В. Волонтира.

У Пряшеві хор вітав архієпископ і митрополит Ян Баб'як і генеральний консул України Ольга Бенч, в Свиднику – мер міста Ладіслав Ванко.

У вільний час учасники хору ознайомились з архітектурою та історією Пряшева, побували біля захоронення Олександра Духновича, відвідали етнографічний музей архітектури і побуту в Свиднику.
У планах колективу Мукачівської хорової школи хлопчиків та юнаків – проведення таких духовно-мистецьких акцій у місті Мукачеві та в Закарпатській області, пише Христина Волонтир - викладач хорової школи хлопчиків та юнаків.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp