Про це йдеться у зведених результатах щотижневого моніторингу роздрібних цін на продуктових ринках, що здійснюється Науково-дослідним інститутом продуктивності АПК (НДІ "Украгропромпродуктивність").
Зокрема капуста подорожчала на – на 3,9% (до 2,66 грн/кг).
Зростання зафіксовано майже у всіх регіонах. Найбільше - у Рівненській та Чернівецькій (на 8,7%), Хмельницькій (на 7%), Кіровоградській (на 6,5%) областях).
Томати тепличні подорожчали на 2,2% (до 18,64 грн/кг).
Зростання було у більшості регіонів. Найбільше - в Івано-Франківській (на 11,1%), Волинській (на 7,1%), Полтавській (на 4,8%), Миколаївській (на 4%) областях).
Цукор у свою чергу став дорожчим на 2,6% (до 8,26 грн/кг).
Зростання у 19 регіонах. Найбільше у Одеській (на 7,4%), Дніпропетровській (на 7,3%) та Донецькій (на 5,9%) областях).
Картопля набрала в ціні 2,0% (до 5,07 грн/кг).
Зростання спостерігалось майже у всіх регіонах. Найбільше - у Івано-Франківській (на 11,1%), Миколаївській (на 4,3%), Закарпатській (на 4,2%), Кіровоградській (на 3,8%) областях).
Також подорожчала й цибуля – на 1,8% (до 5,71 грн/кг).
Зростання майже у всіх регіонах. Найбільше - в Чернігівській (на 6,5%), Полтавській (на 5,4%), Житомирській, Закарпатській, Кіровоградській, Хмельницькій, Чернівецькій (на 3,1-3,8%) областях.
Спостерігалося незначне, в межах до 1%, зростання середніх цін на буряк, моркву, крупи пшоняні, рисові та гречані, молочні продукти, хліб житньо-пшеничний, макаронні вироби, борошно вищого ґатунку.