Перший фільм із серії «Традиції Закарпаття» про екоферму «Зелений гай» Ореста та Йолани Дель Соль із села Нижнє Селище Хустського району демонструє життя родинної ферми закарпатської глибинки.
«Ідея з’явилася кілька років тому, коли ми з відеографом Іваном Бабущаком їздили Закарпаттям та знімали краєвиди краю для популяризації туризму в області», – зазначає автор ідеї Олександр Коваль. «Цей фільм має популяризувати не лише сам процес виробництва екологічно чистих продуктів харчування, але й показати, що робота фермера є не менш важливою за інші професії»,– зазначає Іван Бабущак.
Екоферма «Зелений гай» не схожа на інші сільгосппідприємства. Тут специфіка догляду за худобою полягає в тому, що тваринам забезпечено вільний доступ до відкритого простору в усі пори року. Раціон худоби ретельно підібраний і складається з чистих та натуральних кормів. Невелике господарство родини Дель Соль займається вирощуванням кіз, свиней та виробляє якісні продукти харчування: козячий сир та м’ясні делікатеси.
«У час, коли всі думають про гроші, заробіток, є ті, хто дбає про справжній смак, здорову їжу та майбутнє, зберігаючи традиційні технології, формуючи тим самим культуру споживання натуральних продуктів», — ділиться господар екоферми Орест Дель Соль.
Юлія ЯРОВА