Сьогодні, 18 вересня, у Мукачеві стартувало щорічне свято меду.
Закарпатський бджоляр із Хуста Віктор Папп із бджолами працює вже 37 років і впевнений, найкращі бджоли - карпатські.
Окрім того, що мед та продукти бджолярства надзвичайні смаколики вони ще й приносять чималу корись здоров’ю, за умови правильного використання.
"Закарпатські меди мають надзвичайні цілющі властивості. Усе це пов’язано із унікальною природою Карпат", – каже бджоляр.
У середньому бджолина сім’я у хороший рік приносиль близьео 45 кг. меду. Унікальність виробництва Віктора Паппа полягає в поєднанні сучасної промислової пасіки, що розташована в передгірній та гірській місцевості українських Карпат, де утримують високопродуктивні чистопородні карпатські бджоли типу «Синевир».
Бджолина продукція - панацея від багатьох хвороб, каже бджоляр. Аналогів закарпатського меду немає ніде у світі.
Крім того, з продуктів бджільництва виготовляють і чимало алкогольних напоїв: медове вино, настоянки, бальзами. За умови правильного вживання ці продукти приносять не меншу корись для здоров’я.
{g}
"Мед - одне із самих надійних і перевірених досвідом лікарських засобів. Лікування медом практикується протягом багатьох століть. У меді міститься неймовірно велика кількість мікроелементів і речовин, які в залежності від застосування надають той чи інший лікувальний ефект. За допомогою меду можна вилікувати хвороби легенів, серцево-судинні захворювання, проблеми з шлунково-кишечним трактом, нервові недуги, безпліддя тощо", - каже Віктор Папп.
Голос Карпат