Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Бійці 128 бригади полюють на зайців та бабаків (ФОТО)

20 вересня 2015 р., 14:44

Так військові урізноманітнююють своє меню.

Найчастіше сили бійці 128-ї бригади підкріплюють поживним борщем чи солянкою, а також полюбляють робити військові хінкалі та рагу.

Більше деталей про меню бійців depo.ua розповів Петро Білян, прес-офіцер 128-ї Мукачівської гірсько-піхотної бригади.

За його словами всі бійці, які несуть службу на блокпостах, так чи інакше беруть участь у процесі приготування їжі. Але цим процесом, звісно ж, керує той військовий, який найбільше любить цю справу і вміє готувати. Саме він роздає доручення. Наприклад, скільки потрібно начистити картоплі і принести води.

При чому хлопці на блокпостах, які знаходяться далеченько від бази, полюбляють розбавляти своє меню свіжою дичиною. Щоб не нудьгувати та якось розважитися бійці полюють на бабаків та зайців.

А от один з блокпостів 128-ї гірсько-піхотної бригади розташований буквально за 700 метрів від російського кордону. Тому польова кухня знаходиться в доволі екстремальних умовах.

Цікаво, що бійці, які прикріплені до штабу, практично не хазяйнують на кухні.

"Там процесом керує дядя Вася, який вміє і любить смачно готувати", - розповідає Петро Білян.

Щодня меню бійців залежить від того, які продукти є в наявності. Якщо, скажімо, блокпост розташований поблизу села, то бійці щось докуповують чи обмінюють продукти, наприклад, крупи на картоплю.

Але найчастіше меню бійців складається з наступних страв:

- Поживний борщ чи солянка. А замість чаю чи каву бійців пригощають узваром.

- Часом на перше бійцям також дають рибну юшку з консервованої риби з макаронами.

Аби страва була смачнішою, її щедро приправляють зеленню, зокрема петрушкою.

 - Полюбляють хлопці готувати і військово-польове рагу. Зокрема до рису з капустою щедро додають шматочки ковбаси.

- А часом бійці вдаються до креативу і готують навіть хінкалі зі шпинатом.



Страва дуже схожа на пельмені, але містить набагато більше м'ясного фаршу, а тісто є тоншим.

- Щоправда, можливостей для креативу не завжди вистачає. Тому на вечерю бійці доволі часто варять пельмені на невеличкій електричній плитці. Звісно, страву дієтичною не назвеш.

- Безперечно, навіть в армії невеличкі перекуси з сиром, хлібом та овочами ніхто не скасовував.

depo.ua

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: [email protected]
Розробка сайту: Victor Papp