Ідея полягає в тому, аби комусь нагадати, а комусь розповісти вперше, що в 1701 році в мікрорайоні Підгоряни Ференц Ракоці ІІ своєю грамотою заснував пивоварню – першу на території сучасної України.
Відтак, креативна команда розробила концепцію фестивалю не тільки як масового розважального заходу, а й культурного, який у перспективі повинен стати одним із головних у Мукачеві та Закарпатті.
"Формат фестивалю передбачає пригощання гостей пивом та смачними стравами. Меню фесту обійдеться без традиційних шашликів і бограча, що до пива не дуже пасує, але є багато страв, які чудово смакують під цей напій. Це курячі крильця, реберця, крумплі на шпорі, свинячі вушка, овочі на грилі і у фритюрі, м’ясні нарізки, тушкована капуста, сири, солені палички, різноманітна риба і раки,” — розповів Максим Адаменко, керівник Мукачівського туристичного інформаційного центру.
Власне "Варишське пиво" буде представлено пивоварнею Графського двору, також запрошені крафтові пивоварні. Партнером фестивалю є фірма «Карлсберг». Великої розважальної програми не буде, однак не обійдеться без закарпатського фольклору, танців, співів, музики, які переміщатимуться територією фестивалю і розважатимуть людей.
“Щодо учасників фестивалю, то їх буде вісім: п'ять ресторанних господарств та троє кулінарів, які традиційно приймають участь у фестивалях. Всі заходи, (за виключенням фестивалю “Червене вино”), які були і будуть цього року, фінансуються самими учасниками.
Крафтери можуть взяти участь у фестивалі безкоштовно.
У представників ресторанів буде окрема форма одягу, наразі розробляються фартухи та інші елементи одягу, які разом з будиночками будуть надаватись учасникам,”- прокоментував Максим Адаменко.
Фестиваль “Варишське пиво” відбудеться 15-18 вересня. Фестивальне містечко (парк “Перемога”) працюватиме з 11:00 до 21:00.