Життєвий рівень матеріального добробуту різних соціальних груп населення досліджується органами державної статистики у всіх районах області шляхом проведення вибіркового обстеження умов життя домогосподарств.
Більше половини своїх доходів (54,2%) витрачало у І кварталі 20165р. населення області на харчування.
Щомісячно середньостатистична закарпатська сім’я спрямовувала на продукти харчування 4624,27 грн. (включаючи вартість продуктів отриманих з особистого підсобного господарства).
Найбільше грошей витрачали жителі області на м’ясо та м’ясопродукти (861,11 грн.), на хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 666,54 грн., овочі – 589,38 грн., молоко, сир та яйця – 527,18 грн., цукор, джем, мед, сироп, шоколад та кондитерські вироби – 412,46 грн., олію та жири сало (сало, масло тощо) – 339,47 грн., фрукти, ягоди, горіхи, виноград – 296,21 грн.
Однією особою області спожито в середньому за місяць:18,2 кг – молока, молокопродуктів та масла (в перерахунку на молоко),4,5 кг – м’яса, м’ясопродуктів та сала (в перерахунку на м'ясо), 18 яєць,1,2 кг – риби і рибопродуктів,1,9 кг – олії та інших рослинних жирів,3,1 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду,4,1 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду,6,5 кг – картоплі,6,7 кг овочів і баштанних та9,9 кг хліба і хлібних продуктів.
У порівнянні з січнем–березнем 2015р. збільшилося споживання яєць, олії та інших рослинних жирів на 5,3–6,5%, овочів та баштанних, молока, молокопродуктів та масла – на 8,1–10,3%, м’яса, м’ясопродуктів та сала – на 21,6%, цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду, фруктів, ягід, горіхів, винограду – на 24,0–24,2% та риби і рибопродуктів – на третину. Зменшилося споживання картоплі – на 13,3%.