Нещодавно ГУС в Закарпатській області оприлюднив дані щодо харчування закарпатців у другому кварталі цього року. Ми вирішили зобразити, що ж їдять наші краяни і чому віддають перевагу у весняно-літній сезон.
Для цікавості додали також покращені норми КМУ (додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 р. № 780). Нагадаємо, уряд встиг через Вищий адмінсуд скасувати власне рішення. Але ми сподіваємося, що організація “Відкритий суд”, яка бореться за це питання у тих же таки судах, досягне бажаного, адже виглядає так, що або норми замалі, або закарпатці часом переїдають...
Тут варто ще додати, що ми звели пропозиції КМУ для працездатних і непрацездатних осіб, адже відділ статистики подає дані для всіх категорій населення.
У результаті бачимо, що в другому кварталі закарпатці налягали на молоко і різні продукти з нього, хліб та овочі. А от риба, олія і солодощі були куди менш популярними.
За більшою частиною показників закарпатці норми КМУ “перевиконали” хоча все ж картоплі, овочів, фруктів і риби їли менше, ніж потрібно.