На споживчому ринку області у березні 2017р. порівняно з попереднім місяцем продукти харчування подорожчали на 0,7%. Найвідчутніше, на 6,1% подорожчали фрукти, зокрема, банани – на 10,1%, цитрусові – на 6,9%, яблука – на 8,1%. Ціна на цукор зросла на 2,5%, хліб – на 1,5%, сир і м’який сир (творог) – на 1,0%, м’ясо та м’ясопродукти – на 0,7%.
Водночас на 12,3% подешевшали яйця, на 1,2% – риба та продукти з риби, на 0,8% – макаронні вироби.
За січень–березень п.р. порівняно з груднем 2016р. індекс споживчих цін по області на продукти харчування склав 104,2%. За зазначений період зросли ціни на овочі на 12,1%, фрукти – на 13,3%, безалкогольні напої – на 9,7%, молоко – на 8,2%, масло – на 7,1%, сир і м’який сир (творог) – на 6,3%. Разом з тим подешевшали яйця на 26,2%.
ГУ статистики в Закарпатській області