«Клімат у нас сприятливий, шкода не використовувати землю за призначенням. Хтось займається виноградарством, хтось вирощує полуницю, а я живу з того, що виросте в саду – із дерев, – запевняє Ірма Конолош. Господиня хвалиться, що найчастіше продає персики та абрикоси в рідному місті, але нерідко також іде на ринок до Хуста, а часом ідо Ужгорода та Мукачева, особливо у вихідні.
«Даю кілограм по 50 гривень, незалежно від того, чи це персики, чи абрикоси. Плоди лише починають дозрівати, незабаром ціну трохи опущу», – зізнається вона.
Краяни купують «живі» вітаміни досить жваво, розповідають про їхню користь для організму.
Цікаво, що персики називають ще плодами краси,вони дуже корисні для шкіри, надають їй пружності та молодості, а також вони незамінні для зміцнення серцевих м’язів, допомагають відновитися після перенесених захворювань та після стресів.
А от абрикоси є дуже корисними для зору. Якщо з’їдати близько 200 грамів цих фруктів, то можна себе забезпечити добовою необхідністю організму у вітаміні А. До того ж такою кількістю каротину, як є в персиках, не може похвалитися жоден інший фрукт, що росте на території нашої країни. Магній і фосфор, що входять до складу абрикоса, активують роботу головного мозку, залізо та йод попереджають захворювання щитовидної залози, пектин виводить з організму холестерин і різні токсичні продукти обміну, а сік абрикосів пригнічує діяльність шкідливих бактерій.
Отже, їмо персики та абрикоси, поки сезон.