Кількість українських підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження, зросла з 690 в жовтні 2017 року до 836 - станом на початок липня 2018 року.
Про це в п'ятницю, 3 серпня, повідомляє прес-служба Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів з посиланням на директора департаменту Бориса Кобаля.
"За останні дев'ять місяців завдяки спільним зусиллям держави й бізнесу відбулося розширення географії експортних поставок продукції нашої держави і збільшено кількість підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження, з 690 в жовтні 2017 року до 836 на початку липня 2018 року", - зазначив Кобаль.
Він додав, що 289 українських підприємств нині мають право експорту в країни ЄС, з них - 109 виробників харчових продуктів, зокрема м'яса птиці, риби, меду, яєць, молока і молочних продуктів.
Раніше повідомлялося, що в Євросоюзі працюють понад 10 тисяч компаній з України. А обсяг експорту українських товарів до ЄС за перші п'ять місяців поточного цього року становив 8,2 млрд доларів. Торік обсяг експорту в ЄС вперше перевищив рівень 2013 і 2014 років.
Також стало відомо, що експорт українських товарів до Євросоюзу за 2017 рік збільшився на 357 нових товарних позицій.