Минулими вихідними на території Закарпатського музею народної архітектури та побуту презентували повидла Дегустаційного залу леквару з с. Ботар Виноградівського району та проводили майстер-класи з ковальського ремесла від «Вільної кузні».
А вже цієї неділі, 30 вересня музей пропонує своїм відвідувачам ще більше цікавинок. Цього дня на території старого села проходитиме захоплююче дійство, що поєднає традиції народної кухні Закарпаття з атмосферою середньовіччя.
У рамках «Дня народної кухні» та «Дня Другета» буде презентовано традиційні страви угорців, румунів і словаків Закарпаття. Всі бажаючі зможуть порівняти народну кухню з середньовічними лицарськими стравами. Учасники «Дня Другета» показуватимуть середньовічні танці та показові бої рицарів.
Цього ж дня на території музею працюватиме «Вільна кузня», а кожен охочий зможе постріляти з лука. Малеча матиме змогу взяти участь у боях із пом’якшеним спорядженням. Відбудеться також реконструкція історичних подій – бою між дворянами і повсталими селянами під стінами замку.
Поціновувачі народної культури матимуть зможуть долучитися до майстер-класів з народного мистецтва, поспілкуватися із відомими майстрами краю Людмилою Губаль, Ольгою Гал та ін. Також на території музею діятиме ярмарка-продаж виробів майстрів народного мистецтва.
Щиро запрошуємо всіх бажаючих зануритись в традиції народної кухні, та атмосфери середньовіччя. Початок о 14.00 год.
Закарпатський музей народної архітектури та побуту