Дегустація закарпатських вин проходила у с. Дюла у знатного винороба Степана Шімона. До конкурсного відбору допускали виключно виноградні вина, виготовлені приватними виноробами. Оцінювала якість сонячного напою спеціальна комісія: голова спілки приватних виноградарів та виноробів Закарпаття Олександр Ковач та професійні винороби – Василь Феєр, Юрій Брич та Василь Яцканич. Дегустували зразки наступним чином: для порівняння наливали одразу по чотири взірці і кожен член комісії виставляв оцінку за прозорість, колір, букет та аромат. Кульмінаційний критерій – типовість та смак.
Учасники комісії зазначили, що на їх здивування, цьогоріч вразили саме зразки білого сухого вина. А також закцентували на професійному зростанні виноробів краю.
Переможців визначали у чотирьох номінаціях: “Червоне сухе”, “Біле сухе”, “Вино з ізабельних сортів” та “Десертне вино”. Обов’язковою умовою конкурсу стало те, що винороби-учасники зобов’язуються презентувати винний асортимент для гостей на “Угочанській лозі” 12 травня.
Отож переможцями цьогорічного фестивалю стали: Йожеф Фуделла, Сергій Кус, Михайло Талабіра та Федір Павлишинець. Нагородження переможців відбудеться під час святкового концерту 12 травня у амфітеатрі парку Перені у Виноградові.
Тетяна Москаль