Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Берегові готують фестиваль молодого вина та гусячих страв (ФОТО)

18 жовтня 2019 р., 15:15

В Ужгородському прес-клубі відбулася пресконференція організаторів Фестивалю Берегівського молодого вина та гусячих страв, який проходитиме у Берегові 8-10 листопада.

«Завдяки лицарському ордену Святого Венцела та Берегівській міській раді 8-10 листопада у центрі міста (пішохідна зона) відбудеться Фестиваль Берегівського молодого вина та гусячих страв, - повідомив Василь Надь, магістр Берегівського лицарського ордену Святого Венцела. – Цей фест вже став гарною традицією і ми запрошуємо всіх закарпатців та гостей області завітати у ці дні до Берегова».

Детальніше про цьогорічні особливості свята та його історичну складову розповів Віктор Дем’янович, член Берегівського лицарського ордену Святого Венцела: «На Берегівщині існує орден лицарів вина, який об’єднує найкращих виноробів, меценатів, людей, які популяризують домашнє виноробство. Винний фестиваль – це нагода поспілкуватися з виноробами та взяти участь у гастрономічному заході, присвяченому Дню святого Мартина. Цей день, в який можна досхочу наїстися і відчути повноту шлунку, активно відзначають у європейських країнах. Існує така приказка: хто не їсть у день Святого Мартина, буде цілий рік голодувати. До речі, Святий Мартин -- був реальною людиною, жив у 4 ст. , був воїном Римської імперії, священиком, став єпископом. Допомагав бідним і жебракам. Коли його запросили стати єпископом, то не дуже хотів і сховався. Його видали гелготінням гуси. Він тоді і сказав: «У смаженому вигляді будете не такі гелготливі». Тому у цей день куштують різні страви з гусятини: шкварки, паштет, м'ясо, човлент, гусячу кашу. І обов’язково молоде вино. Саме в цей період відкриваються бочки з вином. Ми запрошуємо всіх приєднатися. Бо тільки за бокальчиком хорошого вина буває хороша бесіда і відчутно ритм душі винороба».

Крім вина та різноманітних страв на фестивалі будуть розваги для дітей, сувеніри та конкурси. Винороби братимуть участь у конкурсі на найкраще біле, рожеве та червоне молоде вино. Кожен винороби має можливість подати зразки на комісію для оцінювання.

Крім того визначатимуть найкращого фахівця з приготування страв з гусятини.

У фестивалі візьмуть участь до 30 виноробів та 10 закладів харчування.

У Берегові упродовж року проводяться два знакові свята вина: 8 березня– фестиваль білого вина та 11 листопада молодого вина та гусячих страв.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: [email protected]
Розробка сайту: Victor Papp