Весна набирає обертів, а це значить, що на ринках Ужгорода потроху з’являються перші цьогорічні овочі. Проте, зважаючи на карантин та напівлегальну роботу ринків, продавців, а відтак і овочів, стало в рази менше. Хоча, на ціну це не дуже вплинуло.
Кілограм свіжої капусти коштує 43-46 гривень, пучок редиски – 10, помідори та огірки все ще тримаються в ціні. Огірки коштують від 40 гривень, помідори – 45 гривень, помідори чері – 58, болгарський перець – від 75 гривень за кілограм.
Цвітна капуста та капуста броколі вартує від 75 гривень за кілограм, кабачки – 35-40 гривень. Піднялись в ціні і цитрусові. Кілограм апельсинів коштує 35-50 гривень, мандарини – 55-65, лимони – 75 гривень. Найдешевшими залишаються грейпфрути – від 35 гривень за кілограм.
Що стосується інших продуктів, то їх на ринку дедалі менше. Молочної продукції майже нема, м’ясних виробів теж. Лише у декількох місцях вдалось знайти буженину та копчене сало. Ціни як і торік – 200-240 гривень за кілограм м’яса та 180-200 за кілограм сала.
Курячі яйця коштують по 1,7 за штуку та по 1,5, якщо купувати від 30 штук.
Продавці зізнаються, що покупців стало суттєво менше і вони не беруться прогнозувати як буде далі. Також пони сподіваються, що на вихідних покупців побільшає.