Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатцям розкажуть як позбутися важкої хвороби

28 жовтня 2014 р., 09:45

Зустріч з фахівцями відбудеться вже завтра.

До Міжнародного Дня псоріазуу середу, 29 жовтня, о 10.00 в прес-центріобласного Центру здоров'я (пл. Театральна, 6)відбудетьсяпрес-конференція.

Участь у прес-конференції візьме д.м.н., професор, обласний дерматовенерологЮрій АНДРАШКО, який розповість про новітні методики лікування хвороби, про спільні напрацювання науковців та медиків у подоланні цієї патології.

Запрошуємо до спілкування представників всіх ЗМІ.


ДОВІДКОВО:

29 жовтня у світівідзначаютьМіжнародний день псоріазу


29 жовтнявідзначаютьМіжнародний день псоріазу. У цей день у 47 країнахсвітупроводятьрізноманітніблагодійніакції й соціальні заходи для приверненняувагигромадськості до проблемизахворювання, відякогостраждають 125 мільйонів людей. Головна тема цього року - «Псоріаз - глобальна проблема охорониздоров'я».

Цілі проведення Всесвітнього дня псоріазу:

розвінчатиміф про те, щопсоріаз є інфекційнимзахворюванням;

залученнядержавнихустанов та органіввлади до вирішенняпроблеми;

наданнявсебічноїпідтримкипацієнтам та їхсім'ям;

наданняпацієнтамінформаціїщодосучасних методик лікуванняпсоріазу;

сприятипроведеннюшкілпсоріазу для пацієнтів та їхродичів.

З 2004 року Всесвітній день псоріазувідзначаютьпід патронатом Міжнародноїфедераціїасоціаційпсоріазу (IFPA). Всеукраїнськагромадськаорганізація «Українськаасоціаціяпсоріазу» приєдналася до цієїініціативи у 2009 році.

Псоріаз - це не тільки велика медична, але й важливасоціальна проблема, яка набуваєдедалібільшоїактуальності як у професійних колах, так і у суспільстві. Як і у всьому світі, українські дерматологи повинніопиратися на методидоказовоїмедицини в лікуванніпсоріазу. Дерматологічнагалузьстрімкорозвивається, і, всуперечіснуючомуконформізму, нові методики і технологіїзнаходятьсвоєзастосування.

У світіблизько 2,5-3% населеннястраждають на псоріаз, і є всіпідставивважати, що в Україні таких людей близько 1,5 мільйонів. Якщододати до цієїкількостівсіхрідних та близьких, які «хворіють» разом ізсвоїми родичами з псоріазом, то кількістьукраїнців, щопереймаютьсяцією проблемою можесягнути 5 мільонів.


Про псоріаз:

Псоріаз - цехронічненеінфекційнезахворюванняшкіри згенетичноюсхильністю. За частотою захворюваньпсоріазпосідає друге місцепісляалергодерматозів у дітей і підлітків. За останні роки констатованотенденцію до збільшеннякількостідітей і підлітків з упершезареєстрованимдіагнозомпсоріазу. Доволі часто першіклінічні прояви псоріазувжеможнавиявитинавітьуперші 3 роки життя.Як правило псоріазперіодичнозагострюється, і вилікуватийого раз і на завждинеможливо, однакпсоріазможнаконтролювати, та не даватийомувпливатинаякістьжиттяпацієнта.

Тривалийхронічнийперебіг, частірецидиви, короткіперіодиремісій, психоемоційнадезадаптація у препубертатний і пубертатнийперіодидозволяютьрозглядатицюмедичну проблему як соціальну. Для дітей та їхбатьківдіагнозпсоріазу часто стаєсправжнімвироком. Для підлітківцезахворюванняможе стати причиною замкнутості, уникненнясоціальнихконтактів, важкихдепресій. Незважаючи на значнізусилля з боку як вітчизняних, так і зарубіжнихфахівців, проблема псоріазузалишаєтьсяактуальною на сьогодняшній день. Для лікуванняпсоріазу в Українівпроваджуютьсявсіті ж сучасніметодидоказовоїмедицини, як у Європі та Америці.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp