Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У зоні АТО знайшли 160 невпізаних тіл українських військових

14 листопада 2014 р., 10:02

Волонтери відпрацювали більше 25 поховань

За останні 2 місяці в зоні проведення АТО дніпропетровські волонтери знайшли більше 160 тіл загиблих солдат, ідентифікацію яких ще потрібно провести. З вересня пошукові роботи проходять в районі Саур-Могили та Іловайського «котла». Про це розповів на прес-конференції Ярослав Жилкін - глава правління ВГО "Союз «Народна Пам'ять», передає Спротив.

- Ми знаходимо і обстежуємо згорілу техніку, фрагменти останків. Відпрацювали більше 25 поховань, - каже Ярослав Жилкін. 

За словами пошуковців, раніше вони займалися пошуком загиблих в часи Першої і Другої світових воєн. Без коливань повідомляли родичам, що знайшли того чи іншого бійця Червоної Армії. Сьогодні ситуація інша. Вони приймають дзвінки на «гарячу лінію». Ось тільки близьким про «знахідки» говорити не поспішають. Без ДНК-експертизи повної ідентифікації бути не може. 

- Ми знаходимо тіло і максимальну кількість інформації по ньому. Знаходимо і фіксуємо номери техніки, документи, банківські картки, візитки, телефони. Відомості, які ми знаходимо, - це неабияка допомога при ідентифікації особистості, - розповідає глава союзу. 

Представники «Народної пам'яті» працюють поки тільки в Донецькій області, приймають дзвінки від родичів за номером 0 (800) 210-135. Пошукова група в зоні АТО - це 37 осіб. Піротехніки, сапери, медики, психологи. Вони волонтерства без чиєїсь фінансової підтримки. В тиждень на пошуки витрачається порядка 30 тисяч грн. Це і харчування, і бензин, і ремонт техніки. Всю інформацію про організацію можна знайти на сайті. Тут же розміщена інформація для тих, хто хоче допомогти пошуковикам.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp