Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородка ввійшла до числа кращих фехтувальниць світу

3 грудня 2014 р., 20:01

На змаганнях в Ужгороді вона поступилась тільки рідній сестрі

Ужгородські рапіристки вкотре довели свою перевагу не тільки в Україні, а й у Європі. Так, сестри Рапінець минулого тижня тріумфували на турнірі в місті над Ужем, де зібралися кращі фехтувальниці країни їхнього віку. А за декілька днів одна з сестер, Христина, увійшла в 12-ку кращих у світі на етапі Кубка.

Нещодавно в Ужгороді завершився турнір найсильніших рапіристів України – меморіал пам’яті майстра спорту СРСР закарпатки Поліни Ковач. Цей турнір започаткували ще три роки тому. Поліна Ковач вважається однією з найяскравіших спортсменок кінця 50-х – початку 60-х на Закарпатті. Вона була чемпіонкою СРСР серед юніорок, срібним призером СРСР серед дорослих, багаторазовою чемпіонкою України, членом збірної СРСР із­ фехтування. 

На турнірі, який проводили на її честь, змагалися 99 спортсменів – 54 хлопці та 45 дівчат 1995 – 2001 рр. народження. Спортсмени приїхали з Дніпропетровська, Одеси, Львова, Миколаєва, Києва, Молдови і навіть зі східних проблемних областей – Донецької та Луганської. Серед дівчат традиційно перемог­ли ужгородки – сестри Рапінець, які посіли 1 та 2-ге місця. Цього разу в фіналі сильнішою стала Аліна. Ще одна закарпатка, Ангеліна Цимболинець, стала шостою. Що цікаво, внучка Поліни Ковач Олександра увійшла в рейтинг 40 кращих фехтувальниць турніру. У хлопців краяни показали не надто яскраві результати. Кращим із наших був Олег Падалкін – 19-й.

Уже за кілька днів сестри Рапінець та Ангеліна Цимболинець відправилися на етап Кубка світу, що проходив у Братиславі. На турнірі змагалися 160 юніорів з усіх країн. Кращий результат продемонструвала на турнірі Христина Рапінець – 11-те місце. Вона програла в 1/8 фехтувальниці з Росії. У команді наші дівчата посіли 10-ту сходинку, що також є дуже хорошим досягненням.

Катерина Годунова, "Закарпатська правда"


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp