Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як пройшов Перечинський напівмарафон (ВІДЕО)

1 червня 2021 р., 08:30

Нещодавно

Перечинський півмарафон Федора Фекети сьогодні, 30 травня, організували на Ужгородщині. Понад 300 учасників стартували зранку з Ужгорода і побігли до Перечина. За словами організатора, такий півмарафон за маршрутом перечинського листоноші Федора Фекети проводять вже вп’яте.Учасниця під номером 173 Олеся Ятченко на Перечинський півмарафон приїхала зі Львова. Перед стартом жінка розминається.

"Такі марафони додають бажання тренуватися. Ти коли десь реєструєшся, то потім розумієш, що назад дороги немає. Тому доводиться тренуватися через день, кожен день, як виходить, — розповіла жінка. — Ми поїхали саме за маршрутом, щоб зрозуміти, що нас очікує. Перша половина буде оптимістична, а друга, як сказала моя дитина: "Головне вижити".

О 7:30 ранку бігуни почали реєструватися. За словами волонтерки Євгенії Барник всі охочі могли попередньо подати заявку онлайн.

Коли учасники зареєструвалися для них провела ранкову руханку Мирослава Беца. Дівчина теж біжить півмарафон, каже: "Я учасниця вже вчетверте. Це півмарафон на мою Батьківщину. Перечинщина це мій рідний край. Родзинка Перечинського півмарафону, що є плита в Перечині на якій викарбовують імена переможців за 1 місце абсолютне — чоловіки і жінки. І вони на все життя в історії".

Щороку в Перечинському півмарафоні листоноші Федора Фекети, за словами організатора Михайла Барника, кількість учасників зростає. У першому бігли 32 людини. Цьогоріч їх понад 300.

"Півмарафон цікавий тим, що він історичний. Тобто, Федір Фекета історична особа, листоноша, який носив більше 30 років пошту з Тур’ї Ремети [Перечинщина] в Ужгород і назад. Виникла ідея 5 років тому провести півмарафон його слідами – Федора Фекети, тому така назва. До речі, тут 50 метрів за рогом ще збереглася на Собранецькій, 5 будівля старої пошти куди Федор Фекета носив пошту. Звідси стартуємо – фінішуємо в Перечині", — розповів Михайло Барник.

Стартували о 9 ранку з площі Жупанатської в Ужгороді. Дистанція Перечинського півмарафону 22 кілометри. Упродовж усього маршруту учасників супроводжували патрульні та лікар. До пам’ятника листоноші Федора Фекети у Перечині, за словами Михайла Барника, півмарафонці добігли за 3 години.





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp