Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Райони Закарпаття, які вчасно не використають субвенції, повернуть їх Києву

6 грудня 2014 р., 16:32

А у подальшому ціла область буде мати проблеми з цільовим фінансуванням

Близько 14 мільйонів 600 тисяч гривень державної субвенції були порівну розподілені між районами Закарпаття для реалізації проектів енергозаміщення й енергоощадження, зорієнтованих передовсім на те, аби скоротити споживання газу для опалення, облаштувавши твердопаливні системи, й загалом економити ресурси.

Аби вивчити, як просуваються справи з конкретними об’єктами на місцях, цими днями було скликано селекторну нараду за участі представників міст і районів області. Чи не найбільше нині нарікань на Берегово – там досі не зрушило з місця використання субвенцій, а значить, не розпочалися і роботи. Місто доповідає, що нарешті виділили 192 тисячі гривень співфінансування на котельню з міського бюджету, втім, голова облдержадміністрації Василь Губаль зауважив, що мали стартувати раніше і вже досягти перших результатів. А відтак попередив: якщо зрушень і справжнього, а не декларативного початку робіт не буде, субвенцію віддадуть в ті міста чи райони, де ставляться відповідальніше до таких важливих справ.

Тим часом у Мукачеві, де теж спостерігалося відставання від графіка, для НВК «Гармонія» вже підписали проект і розпочали підготовчі роботи, а виконавцям виплатили аванс. Що ж до гімназії, то тут на кінцевій стадії готовності перебуває проектна документація.

Переймаються міськими проблемами і на Тячівщині, Воловеччині. Так, для котельні школи у Тересві вже залитий фундамент, роботи тривають. А в школі у Верхніх Воротах завершені підготовчі роботи, мають бути встановлені котли, а повністю завершити і запустити оновлену дров’яну котельню планують до середини грудня.

Що ж до Хустщини, то в цьому районі тривають роботи одразу в трьох сільських школах. Уже виконана реконструкція котельні в Олександрівці коштом районного бюджету, а за гроші субвенції завершуються такі ж роботи у Копашнові та Золотарьові. Більше того, район готовий подати проект на котельню в Драгові й клопотати про додаткове виділення на неї коштів субвенції з держбюджету.

Керівник ОДА доручив тим районам і містам, де є затримки, і тим, у кого процес іде жвавими темпами, не лише регулярно звітувати, а й звертатися до всіх причетних служб для оперативного реагування та сприяння. З тими ж, хто не впорається, розмова вже не обмежиться попередженнями, застеріг Василь Губаль.

Варто наголосити: область зо­бов’язана належно й у повному обсязі використати кошти субвенції з держбюджету в 2014 році, інакше буде змушена повернути їх у Київ і в подальшому мати проблеми з клопотаннями про виділення цільових грошей. Державна субвенція – це можливість для міст і районів оновити системи теплопостачання в бюджетній сфері й відтак економити ресурси, маючи якісне тепло. Саме тому роботи на об’єктах, фінансованих цими цільовими коштами, перебувають на контролі голови ОДА.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp