Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Умови добровільної сплати єдиного соціального внеску

10 грудня 2014 р., 12:30

З початку року Ужгородці добровільно сплатили єдиного соцвнеску в сумі 720 мільйонів 340 тисяч гривень

ДПІ в місті Ужгороді звертає увагу, якщо особа вирішила взяти участь у системі державного соціального страхування добровільно, то до органу ДФС за місцем проживання подається заява про добровільну сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за формою згідно з додатком 2 до Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Міністерства доходів і зборів від 09.09.10 No 455. 

Контролюючий орган, що отримав відповідну заяву має право перевірити викладені в заяві відомості та вимагати від особи, яка подала заяву, документи, що підтверджують зазначені відомості. 

З особою, яка подала заяву про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, контролюючим органом у строк не пізніше ніж 30 календарних днів з дня отримання заяви укладається договір про добровільну участь відповідно до типового договору, що затверджується центральним органом виконавчої влади, що заперечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, за погодженням з Пенсійним фондом та фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування. 

Договір про добровільну участь набирає чинності з дня його підписання. 

Також, слід зазначити, що платник може звернутися до органу ДФС за основним місцем обліку з письмовим зверненням щодо отримання довідки про те, що фізична особа не заключала договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. 

Довідка видається безоплатно на підставі поданого звернення, яке обов’язково повинне містити посилання на найменування підприємства (установи, організації), яке потребує таку довідку. Форма довідки є довільною.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp