Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Прокуратура повернула у власність держави землю поблизу "Шипоту"

26 березня 2014 р., 15:15

Прокуратура Закарпатської області в Апеляційному суді домоглася повернення державі земельної ділянки площею 0,10 га поблизу заповідного водоспаду «Шипіт»

Передувала цьому прокурорська перевірка щодо законності виділення даної земельної ділянки в урочищі «Шипіт» Пилипецькою сільською радою, яка і виявила ряд порушень при передачі земельної ділянки у власність приватній особі. 

Всупереч земельному законодавству Міжгірська районна державна адміністрація, вийшовши за межі наданих їй законодавством повноважень, вилучила з державної власності земельну ділянку площею 0,10 га неподалік охоронюваного заповідного водоспаду Шипіт для індивідуального дачного будівництва, хоча це належить до компетенції Закарпатської обласної державної адміністрації. 

У зв’язку з виявленими порушеннями прокуратура району звернулась до суду з позовом про визнання незаконним розпорядження районної адміністрації, визнання недійсним державного акту та повернення вказаної земельної ділянки у власність держави. Проте, районний суд не підтримав доводи міжгірської прокуратури і вже прокуратура області в Апеляційному суді Закарпатської області таки довела свою правоту. 

Відтак, своїм рішенням Апеляційний суд повністю підтримав позицію прокурора і визнав незаконним розпорядження Міжгірської райдержадміністрації, державний акт на право власності на вказану земельну ділянку та скасував його державну реєстрацію і відповідно договір купівлі-продажу та акт на право власності. Тепер земельна ділянка в лісі поблизу заповідного водоспаду знову належить державі. 
Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Йончі 26.03.2014 17:24 IP: 10.105.213.194
Треба перевірити законність власності ШИПОТУ в Перечинському р-ні Туря Поляна де орудує бувший голова В.Березнянської РДА РОГАЧ РОМАН!!!!!!!!!!!!!! Чому б непровести ЛЮСТРАЦІЮ всім бувшим "обранцям"!!!!!!!!!!!!

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp