Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатська прокуратура розбирається з ціною закордонного паспорта

26 березня 2014 р., 15:25

Прокуратура направила подання до Генеральної прокуратури України та Державної міграційної служби України в Закарпатській області

Прокуратура Закарпатської області поінформувала Генеральну прокуратуру України про встановлені в ході перевірки факти неузгодженості норм чинного законодавства, щодо розмірів та порядку оплати коштів за надання адміністративних послуг, оскільки вирішення вказаних питань належить до компетенції Генеральної прокуратури України. 

Зокрема, встановлено, що визначений перелік документів, необхідних для отримання паспорта громадянина України для виїзду за кордон, затверджений постановою Кабінету Міністрів України № 231 від 31.03.2013 суперечить «Переліку платних послуг, які надаються підрозділами Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби, і розмір плати за їх надання», затверджених постановою Кабінету Міністрів України №795 від 04.06.2007, в частині оплати 120 грн. за бланк та 87,15 грн. за послуги. Вказані кошти (87,15 грн.) зараховуються до державного бюджету, а оплата вартості бланку (120 грн.) - безпосередньо до Державної міграційної служби України. 

Проте, наявність постанови Верховного Суду України від 03.12.2013 у справі № 21-416а13, щодо сплати за отримання паспорта громадянина України для виїзду за кордон суму 170 грн. та відсутність нормативно-правового акту, яким визначено вартість бланку, створює передумови до визнання дій Державної міграційної служби України незаконними та відповідного ненадходження коштів до бюджету. 

Залучені до перевірки в якості спеціалістів представники Держфінінспекції в області своїм висновком підтвердили порушення вимог порядку отримання цих коштів. Разом з тим, подання направлене прокуратурою області керівнику Державної міграційної служби в Закарпатській області, щодо усунення виявлених порушень та притягнення винних посадових осіб Державної міграційної служби України в Закарпатській області до відповідальності, вже частково задоволене. 
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp