Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Прокуратура - про резонансне питання

19 грудня 2014 р., 11:34

Кажуть , що у оскарженні рішення Ужгородської міськради про скасування актів на землю не йдеться

У ряді ЗМІ з`явилася інформація, що нібито прокуратура на вимогу одного з нардепів оскаржила рішення сесії Ужгородської міської ради, яким затверджено у 2010 році містобудівну документацію кварталу індивідуальної житлової забудови в районі вул. Стефаника в Ужгороді.

Зважаючи на резонансність даного питання прокуратура області вважає за необхідне роз`яснити ситуацію.Підставою для оскарження вищевказаного рішення сесії міської ради є виключно порушення ряду вимог Земельного кодексу України (ст. 181-183), Законів України «Про землеустрій» (ст. 20, 51, 62), «Про державну експертизу землевпорядної документації» (ст. 9, 35) та «Про планування і забудову територій» (ст. 1, 3) при розробці та затвердженні сесією міської ради містобудівної документації кварталу індивідуальної житлової забудови в районі вул. Стефаника, вздовж міжнародної автомобільної дороги загального користування державного значення М 08.

Зокрема, з метою обґрунтування розмірів і меж земельних ділянок з урахуванням вимог щодо раціонального використання та охорони земель під час формування нового кварталу індивідуальної житлової забудови із числа вільних земель міста Ужгорода в районі вул. Стефаника, Ужгородською міською радою не розроблено відповідний проект землеустрою щодо створення нових землеволодінь, землекористувань.Також, містобудівна документація кварталу для індивідуальної житлової забудови в районі вул. Стефаникане пройшла обов’язкової експертизи, якою визначається відповідність змісту містобудівної документації законодавству, державним стандартам, нормам і правилам, рішенням органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань планування і забудови територій, соціального та економічного розвитку, раціонального використання земель та природних ресурсів, охорони навколишнього природного середовища, санітарного та епідемічного благополуччя населення, пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту населення і територій, збереження культурної спадщини, соціальним стандартам життєдіяльності населення.


Підсумовуючи наведене, наголошуємо, що у справі про оскарження вищевказаного незаконного рішення сесії Ужгородської міської ради, питання про скасування актів на землю громадянам прокуратурою не ставиться.
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp