Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Василь Губаль - про бюджетні трудності прийдешнього року

27 грудня 2014 р., 16:40

Про це зазначив очільник краю у зверненні.

Місцеві громади Закарпаття звертаються до державної влади з проханням не допустити внесення до Бюджетного кодексу змін, які надто сильно вдарять по місцевому самоврядуванню. Зменшення нормативів призведе до того, що органи місцевого самоврядування будуть фактично неспроможні виконувати свої повноваження – наголошують керівники області і районів.

І голови Закарпатських ОДА та облради, райдержадміністрацій, районних рад та міськвиконкомів звертаються до центральної влади в Києві не приймати зміни до Бюджетного кодексу в тому вигляді. як їх пропонують сьогодні та залишити місцевим громадам більше ресурсів.

Голова Закарпатської ОДА Василь Губаль наголошує: "Ми всі розуміємо, що в державі складна ситуація. Але в постійно усі ми декларуємо - йдемо до децентралізації влади, надаємо більше повноважень місцевим громадам. Я повинен підтримати місцеве самоврядування, бути на його боці. Побачимо, чи почує нас центральна влада, але ми маємо це зробити. Треба розвивати громади".

"Я не прихильник того, аби життя району, селища чи села залежало від розчерку пера місцевого чиновника – громада разом має вирішувати, як розподіляти свої ресурси, котрі вона ж і заробляє. Звісно, я знаю, що бюджетний рік буде важкий, готуємося до цього. Але і сподіваюся, що нас почують. Подаючи це звернення, ми обстоюємо інтереси місцевого самоврядування, а значить – населення районів, міст і сіл Закарпаття" – сказав Василь Губаль.

Прес-служба Закарпатської ОДА


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp