Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Інтер" ризикує залишитись без ліцензії

1 січня 2015 р., 16:36

Експертна комісія з питань розповсюдження та демонстрування фільмів вимагає позбавлення ліцензії телеканалу «Інтер».

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав експерт Комісії Олексій Курінний.

«Сьогодні впродовж новорічної ночі на телеканалі Інтер - засилля виконавців, що різко засуджуються суспільством через підтримку ними війни та злочинних дій Росії. Серед одіозних виконавців - регіоналка Таїсія Повалій, лауреати російської музичної премії Потап і Настя, а також Ані Лорак, яка виступала у Москві одразу ж після сепаратиста Аксьонова. Виступали і відомі антиукраїнськими висловлюваннями Й. Кобзон, Валерія, Ю. Газманов, а також М. Басков, що закликав знищити збройно Майдан-2004», – йдеться у повідомленні.

Курінний наголосив, що така інформаційна політика працює на російську пропаганду.

«З огляду на це, вимагаємо позбавлення ліцензії телеканалу Інтер - як такого, що в умовах війни працює на ворога», – зазначив експерт.

Одночасно, як заявив міністр інформаційної політики Юрій Стець, він не може вимагати від Національної ради з питань телебачення і радіомовлення забрати в каналу ліцензію.

«Якщо я буду вимагати забрати ліцензію у «Інтера», то це буде прямим тиском на Нацраду з питань телебачення і радіомовлення. Очевидно, що я робити цього не можу. Я можу тільки висловлювати свою позицію - я повністю підтримую обурених блогерів. Не маючи прямих важелів впливу, я можу тільки вимкнути на своєму телевізорі телеканал, який дозволив собі транслювати громадян Росії, які роблять все можливе, щоб Україна перестала бути єдиною і незалежною», – сказав він.

При цьому він повідомив, що планує ініціювати через Кабінет міністрів законодавчу ініціативу про поширення статусу нон-ґрата і на телеканали і радіо, які демонструють в ефірі продукт, який стосується росіян - персон нон-ґрата в Україні.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp