Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпаття: Добувачі мінеральних вод порушують закон

13 січня 2015 р., 10:51

Порушники працюють в Хустщині, Іршавщині та Тячівщині.

Фахівці територіального управління Держгірпромнагляду в Закарпатській області завершили розгляд та погодження користувачам надр краю планів розвитку гірничих робіт та планів відбору мінеральних вод на 2015 рік. Нагадаємо, що подібна щорічна процедура відбувається згідно з вимогами ст. 51 Кодексу України «Про надра» та ст.ст. 19, 24 Гірничого Закону України. 

На сьогодні, за інформацією заступника начальника державної інспекції теруправління Володимира ГОРЄВА, більшість суб’єктів господарювання – користувачів надр представили на розгляд пакет необхідних матеріалів. З огляду на наявність об’єктивних причин (сезонність робіт, умотивовані клопотання тощо) семи суб’єктам господарювання процес погодження планів розвитку гірничих робіт та планів відбору мінеральних вод перенесено на І квартал цього року. Разом з тим вимоги законодавства з невідомих поки причин деякі надрокористувачі вирішили проігнорувати. Серед порушників – ТОВ «Фенікс», ТОВ «Слазін» Тячівського, ТОВ «Липчанблок» Хустського та санаторій «Боржава Плюс» Іршавського районів. 

Нагадаємо, що без планів погодження гірничих робіт користуватися надрами закон забороняє. За його порушення законодавством передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафних санкцій у розмірі від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів (від 3400 до 5100 грн.). Відповідні матеріали теруправлінням направлені для реагування в органи місцевої виконавчої влади. 

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp