Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатська пенсіонерка зігріла захисників

20 січня 2015 р., 10:20

Жінка зв’язала хлопцям светри

78-річна жителька Марія Бабічин з села Свобода, що на Міжгірщині, разом із кількома однослельчанками зв'язала для бійців на сході України вісімнадцять теплих светрів.

Крім верхнього одягу бабусі з Міжгірщини відправили кільканадцять пар телих шкарпеток. Окрім Марії Бабічин в’язали одяг її односельчанки Ганна Кочерган, Гафія Біланин та Гафія Бабічин. А обробляли руно, тобто пряли вовну на нитки, теж її землячки – Василина Руснак, Марія Красняник, Юстина Крьока, дочка Марія Підберецька.

- Домашній одяг з натуральної вовни буде слугувати своєрідним панциром від підступних хвороб у холодний зимовий період, насамперед запобігати радикуліту, ревматизму, - кажуть міжгірські волонтерки.

Організував пошив теплого одягу киянин-волонтер Микола Стребков, який у ведмежому закутку має літню дачку. Чоловік закупив від місцевих вовну, скликав жіноцтво і спільними зусиллями зв'язали ось такі "бронежилети".

“Я вже знаю, що таке війна і за мирного часу”, -- додає Марія Бабічин, повідомляючи важку особисту історію, коли її сину Миколі довелося під час строкової служби в часи СРСР одним з перших відправитися в Афганістан.

Побожна горянка зізнається, що як тоді щиро молилася за повернення сина, так і тепер щоденно благає Всевишнього, щоб не гинули люди на сході України.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp