Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Берегівських ромів звинуватили у розповсюдженні вірусів та інфекцій серед населення (ФОТО)

28 березня 2014 р., 18:24

У берегівській ЗОШ № 7 провели круглий стіл з метою обговорення актуальних проблем ромського населення.

Особливу увагу приділили санітарно-гігієнічним та медичним питанням. Зокрема, про нехтування батьками проведення обов’язкових щеплень для дітей. А це дуже важливо для попередження виникнення майже невиліковних хвороб. 

Як зазначив очільник санепідемстанції Ігор Царь багато вірусів та інфекцій спочатку виникають в осередку ромів, а потім вже розповсюджуються на решту населення. Отож, хвороби краще попередити, а при їхній наявності – пройти весь курс лікування. 


Заступник головного лікаря берегівського центру ПМСУ Магдалина Візавер додала, що роми неохоче проходять і ФГ, хоч минулого року біля «хутору» кілька днів стояла спеціальна машина. 

Принагідно заглянули до «Окремого хутору», де депутат Іштван Папп показав недавно відкриту церкву. Поряд з нею планують відкрити їдальню та комп’ютерний клас задля загального розвитку дітей. 


Звичайно, реалізація цих планів потребує часу. Попри ці позитивні зрушення, помітною є велика кількість сміття біля хатинок, багато дорослих ромів не дотримуються елементарних правил гігієни, тож, зрозуміло, що своїм дітям вони не зможуть показати хороший приклад. 

Звісно, міська рада допомагатиме ромському населення і вимагатиме у відповідь дотримання відповідних соціальних норм та правил. Оскільки ще багато питань не розглянуто — форум буде продовжено наступного четверга.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp