Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Які наслідки для закарпатців матиме ухилення від призову?

2 лютого 2015 р., 10:21

За такий вчинок призовники нестимуть кримінальну відповідальність, а також втратять громадянські права

Заступник начальника управління мобілізаційного планування Генерального Штабу України Володимир Талалай розповів в прямому ефірі телеканалу "Україна" про те, як буде проходити пошук "ухильників", які втекли, від призову на військову службу. "Для виконання закону "Про військовий обов'язок та військову службу" існує цілий комплекс засобів.

Крім традиційного відвідування місця проживання та оповіщення за місцем роботи, на сьогоднішній день в державі створюється єдиний державний реєстр військовозобов'язаних громадян, куди будуть занесені дані всіх військовозобов'язаних", - заявив Талалай. З слів начальника Генштабу мобілізаційного планування, дані з реєстру будуть мати дуже серйозні наслідки для всіх порушників, починаючи від неможливості влаштуватися на будь-яку роботу та закінчуючи кримінальною відповідальністю. Фактично ті закарпатці, які втекли від призову до війська додому можуть не повертатися так, як їх чекає кримінальна відповідальність та повна втрата громадянських прав. 

Новини Закарпаття 

До слова, на одному з угорських сайтів з'явилася інформація, в якій йдеться про безоплатну допомогу для закарпатських угорців, які мають угорський паспорт і не бажають воювати в українській армії. Зокрема, організатори акції прагнуть допомогти всім бажаючим з пропискою в Угорщині, - повідомляє сайт "Вalrad".

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp