Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Генштаб приховує правду" - підполковник 128-ої бригади, що знаходиться в Дебальцевому

17 лютого 2015 р., 10:28

Бійці 128-ої бригади фактично голими руками обороняють Дебальцеве і ведуть вони кругову оборону

Із кореспондентом інтернет-видання "Голос Карпат" зв’язався підполковник 128 бригади Валерій Серник, який повідомив про ускладнення ситуації під Дебальцевим та приховування цієї інформації Генштабом.

Через волонтерів та військових у зоні АТО редакція інтернет-видання перевірила особу джерела та переконалася, що дзвінок - не провокація.

Підполковник Серник телефоном розповів, що закарпатські бійці знаходяться у дуже скрутному становищі. Зокрема, у секторі "С".

- Дебальцево підконтрольне сепаратистам, наш табір знаходиться під постійними обстрілами від 4 ранку, є втрати, є поранені. Що відбувається на блок-постах, там ситуація іще гірша. Командування немає. Ми неодноразово намагалися зв’язатись із Генштабом по військовому зв’язку, але нам не відповідають, ніхто не бере трубку. Доставки боєприпасів та продовольства на позиції немає, Ситуація в районі Дебальцева не підконтрольна Україні, в Генштабі брешуть, вас обманюють. Єдина дорога, "дорога життя", якою можна були виїхати – перекрита. Єдине, що поки маємо – це підтримка артилерії, але це нас не врятує. Ми потребуємо допомоги", - розповів військовий.

За коментарем кореспондент звернувся до військового комісара Закарпаття Івана Васильцюна. У телефонній розмові він повідомив, що подібні звернення були і до них, і що вони в курсі скрутної ситуації із військовими під Дебальцево. Наразі вже написано звернення до Генштабу, воєнком чекає на відповідь. Також, Іван Васильцюн запевнив, що з свого боку, вони роблять усе можливе, щоб допомогти нашим військовим.

За інформацією з джерел серед волонтерів, різні підрозділи 128-ої бригади знаходяться в різних ситуаціях: є групи військових, які спостерігають період затишшя, однак є й такі, які потрапляють під масовані обстріли противників.

Жінки, матері та рідні закарпатських військових заявили про готовність до рішучих дій і вже написали звернення до Міністерства оборони, яке збираються вручити керівництву у столиці.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp