Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Закарпатті більше половини військовозобов’язаних непридатні для несення служби

21 лютого 2015 р., 17:41

Обласна медкомісія взялась перевіряти медичні висновки по районах

На Закарпатті, в деяких районах, понад 60 відсотків чоловіків не підлягають мобілізації за станом здоров'я. Такі висновки військово-медичних комісій. Ці дані здивували комісаріат обласного військомату і там вирішили перевірити - чи це раптом не саботаж. Чи справді так багато хворих чоловіків призовного віку в області.

Військово-медична комісія в Ужгороді. Тут перевіряють стан здоров'я призовників, чи можуть вони воювати. У Олександра - косоокість. Лікарі констатують - до служби непридатний.

Таких, кого не можуть мобілізувати - в області більше п'ятдесяти відсотків - кажуть медики. Найбільше - в Іршавсько-Виноградівському окрузі - майже вісімдесят відсотків оглянутих військово-зобов'язаних.

"Буде відповідно прийняті рішення, чи це проблема в тому, що спеціалісти знаходяться на комісії не правильно виносять рішення, чи дійсно є якісь чинники, які стосуються саме того чи іншого району, а можливо десь багато хитрих, які хочуть ухилитися від військової служби", - каже начальник Закарпатського обласного військового збірного пункту Юрій Величканич.

Відтепер висновки районних комісій досліджують обласні медики. Поки що переглянули п'ятдесят справ - помилки знайшли у п'яти. У решти - є всі довідки, що підтверджують - призовники дійсно хворі.

"Превалюють певні патології, хірургічного профілю остеохондроз, дефекти позвоночних дисків, серед терапевтичного профілю, на першому місці стоїть гіпертонічна хвороба і кардіологічні захворювання", - каже Василь Гулей старший лікар обласної військово-медичної комісії.

У справах, де в обласних лікарів виникли підозри, чоловіків викличуть пройти додаткові обстеження. Якщо виявлять масові порушення - склад районних комісій повинні змінити, а дані передати правоохоронцям.

Подробиці



- See more at: http://karpatnews.in.ua/news/95423-na-zakarpatti-bilshe-50-vcholovikiv-ne-pidliahaiut-mobilizatsii-za-stanom-zdorov-039-ia-video.htm#sthash.r3Rg9x8p.dpuf

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp