Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Великий Березний розділився у думках щодо перейменування вулиці на честь загиблого бійця АТО

1 березня 2015 р., 13:10

Під "приціл" потрапила вулиця під назвою "Радянська". Тільки її жителі проти змін

Сьогодні, 1 березня 2015 року о 15.00 год у залі засідань селищної ради пройдуть громадські слухання з питання перейменування вулиці Радянської на вулицю В.Наливайка.

Пропозиція перейменувати вулицю була внесена батьком загиблого учасника АТО Наливайком Василем Володимировичем («Карпатська зірка», №3 від 30.01.2015 р.).

Не зважаючи на патріотичну ідею, вона не була підтримана одноголосно. Пропозиція викликала ряд дискусій серед мешканців вулиці та громади селища. Відтак більшість жителів вулиці, яку пропонують перейменувати, подали селищному голові звернення за підписами біля 80 жителів про те, що вони проти зміни назви вулиці. А якщо й змінювати у майбутньому назву, то вони мають бажання, щоб вулиці повернули її давню назву Загородня.

Активісти селища намагалися зрозуміти настрої громадськості. Були створені опитування у соціальних мережах для мешканців селища щодо бажаної у майбутньому назви вказаної вулиці. Також вислухали думки жителів вулиці з приводу перейменування.

Причини небажання зміни назви, які озвучили мешканці вулиці такі: 

«Зараз іде війна, триває АТО і треба більше зосереджуватися на цьому, на допомозі військовим, армії, на збереженні цілісності і незалежності держави. Ще недостатньо часу минуло, щоб прийняти правильне рішення про вшанування героїв».

«Справа не в імені — ми проти будь-якого перейменування нашої вулиці. Вулиці багато років, майже всі її жителі живуть тут від початку, звикли до назви. Ми ж будемо мати масу проблем із документами, юридичними адресами, зареєстрованими на цій вулиці». 

«Героїв АТО, дійсно, треба вшанувати. Та для цього можна назвати на їх честь нову вулицю, по якій буде проживати нове покоління зі своєю історією і своїм усвідомленням дій, які відбуваються в країні».

Людям похилого віку, яких проживає на цій вулиці досить багато, важко усвідомлювати те, що відбувається зараз у країні. Вони висловлюють свої міркування: «Треба шанувати думку кожної людини. Історія може змінюватись кожен рік і невідомо, що чекає нас через 10, 20... років. Звичайно, ми повинні шанувати і пам’ятати своїх героїв, але не думаємо, що перейменування вулиці зараз є головним питанням сьогодення».

Однозначно, треба поважати і старших людей, які виросли на цій вулиці, і які є шанованими у селищі людьми, внесли вагомий вклад у розвиток Великого Березного.

Висновки такі. З одного боку, це шана герою, молодому хлопчині, який загинув під час АТО, і ми повинні її віддати, увічнити його пам’ять. З іншого - це небажання зміни назви вулиці через необхідність переоформлення документів.

Бути чи не бути перейменуванню вулиці Радянської – вирішувати громаді селища та мешканцям вказаної вулиці. Тому доречно буде прийти на 15.00 год. до селищної ради і висловити власну думку, віддати свій голос «за» чи «проти» при вирішенні питання перейменування вулиці Радянської.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp