Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті розкажуть про можливості навчання та стажування в США

24 березня 2015 р., 18:41

Засідання на цю тему відбудеться вже завтра о 13:00

Про це повідомили на сторінці Ужгородського прес-клубу у мережі "Фейсбук":

"25 березня 2015 р. о 13:30 відбудеться засідання Ужгородського прес-клубу за участі координатора програм обміну для науковців Наталії Залуцької й фулбрайтівських стипендіатів. Йтиметься про роль і місце Програми імені Фулбрайта у системі міжнародної освіти; «фулбрайтівський досвід» та його використання й упровадження у стінах власних інституцій.

Довідка

Програма імені Фулбрайта, спонсорована урядом США, посідає чільне місце у системі міжнародної освіти. Узасаднена ідеєю взаємодії та взаєморозуміння й уґрунтована на пізнанні та повазі до розмаїтого світу, вона успішно діє з 1946, нині – у 155 країнах світу. З 1992 року Програма імені Фулбрайта відчутно увійшла до культурно-наукового простору України. За двадцять два роки її діяльності близько 900 українців навчались, стажувались, проводили дослідження у США. З належною долею самопосвяти вони упроваджують набутий в американських університетах «фулбрайтівський» досвід в Україні, що спонукає робити порівняння й загострює бажання змін у стінах власних інституцій. Понад 530 американських фулбрайтівських науковців й аспірантів – представників різних наукових сфер й академічних дисциплін – стали джерелом збагачення навчальних курсів й новотворів у навчальних програмах українських вишів, спонукою до альтернативного мислення, вільного від інерційних уявлень й усталених інтерпретацій.

Серед випускників Програми імені Фулбрайта є дев’ять представників академічної та наукової спільноти Ужгорода. Четверо американських фулбрайтівців - фахівців із політичних наук, соціології, антропології - проводили дослідження й читали лекції в Ужгородському національному університеті.

У 2014/15 році зарахуванням на Програму Fulbright Scholar-in-Residence (SIR) було відзначено доцента кафедри фінансів і банківської справи Ужгородського національного університету Володимира Даньківа. Володимир Даньків спрямовує свої зусилля на розширення міжнародної перспективи коледжу Umpqua Community College/UCC (Roseburg, OR), а також викладає бізнес-дисципліни студентам коледжу, проводить семінари та тренінги різного тематичного спрямування для викладачів.

З вересня 2014 року бакалавр порівняльної політології (University of Montana, Missoula, MT), стипендіат Програми асистування викладачам англійської мови/U.S. Fulbright English Teaching Assistant Program 2014-2015 Кристіна Бломен веде практичні занаття англійської мови зі студентами відділення іноземних мов Ужгородського національного університету, що мають на меті не тільки підвищити рівень їх мовної підготовки, але й ознайомити з американською культурою; проводить семінари з академічного письма для магістрантів. Рівночасно Кристіна активно спілкується зі студентами та викладачами за межами університетських аудиторій: тематичні зустрічі, дискусійне обговорення питань, що у полі зацікавлень українців. Така поза-університетська діяльність дає змогу американському досліднику зануритись в українське середовище, справді «побачити» Україну, а українцям - збагатити свої занння про Сполучені Штати, й, можливо, підкорегувати попередні уявлення про них."


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp