Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Берегові відкриють соціальну кухню

4 квітня 2015 р., 15:30

Це полегшить життя нужденним берегівчанам.

Про це Золтан Баб’як написав на своїй стоорінці у "Фейсбуці":

За круглим столом обговорили можливості відкриття соціальної кухні. На жаль, за нинішніх умов все більше соціально незахищених громадян у місті. Тож втілення цієї ідеї дещо б полегшило становище нужденних берегівчан. Саме в цьому я просив підтримки у запрошених. В той же час я наголосив, що розпочинати цю справу варто в тому випадку, якщо кухня зможе працювати аж до кінця цього року. А для цього потрібне постійне фінансування.

За попередніми розрахунками на одну людину потрібно 17,5 грн в день, а щоб прогодувати 300 осіб потрібно 105 тис. грн. щомісяця. За задумом, кухня працюватиме поблизу автовокзалу з 12 до 4 год за к.ч..

Вдалося дійти згоди і в тому, що кухня працюватиме по визначеним дням, а на вихідних вона не функціонуватиме. Під час дискусії прозвучала ідея створити графік відвідання безкоштовної кухні, за яким в один день харчуватиметься одна група людей, в інший – друга група. Така схема дозволила б збільшити список осіб з 300 до 600.

Учасники круглого столу додали, що наразі кожна організація повинна чітко визначити завдання, які може взяти на себе. Окрім того було вирішено, що присутні, які візьмуть участь у втіленні задуму, повинні найближчим часом скласти список тих осіб, які, на їхню думку, потребують найбільше допомоги. За цим списком берегівчанам роздадуть талони, з якими вони зможуть відвідувати кухню. Буде закуплений спеціальний посуд, в якому можна буде віднести їжу додому у тому випадку, якщо громадян не бажає харчуватись у палатці. Розглянемо і питання щодо залучення соцпрацівників, які носитимуть теплий обід лежачим хворим додому.

За домовленістю списки та подальші дії будуть обговорені наступного тижня, 9 квітня.

Зазначу, що на зустріч разом з керуючим Діаконічного відділу Закарпатської Реформатської церкви Бейлою Нодем завітав і Карл Панцел. Депутат угорського парламенту повідомив, що буде просувати це питання серед місцевих самоврядувань. За його словами, зараз угорська громада активно бере участь у благодійництві, яка спрямована на підтримку закарпатців. Тому, на його думку, небайдужі угорці обов’язково відгукнуться на заклик допомогти.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp