Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У закарпатському селі буде захоплююче дійство (ФОТО)

27 вересня 2018 р., 14:15

30 вересня.

Минулими вихідними на території Закарпатського музею народної архітектури та побуту презентували повидла Дегустаційного залу леквару з с. Ботар Виноградівського району та проводили майстер-класи з ковальського ремесла від «Вільної кузні».

А вже цієї неділі, 30 вересня музей пропонує своїм відвідувачам ще більше цікавинок. Цього дня на території старого села проходитиме захоплююче дійство, що поєднає традиції народної кухні Закарпаття з атмосферою середньовіччя.

У рамках «Дня народної кухні» та «Дня Другета» буде презентовано традиційні страви угорців, румунів і словаків Закарпаття. Всі бажаючі зможуть порівняти народну кухню з середньовічними лицарськими стравами. Учасники «Дня Другета» показуватимуть середньовічні танці та показові бої рицарів.

Цього ж дня на території музею працюватиме «Вільна кузня», а кожен охочий зможе постріляти з лука. Малеча матиме змогу взяти участь у боях із пом’якшеним спорядженням. Відбудеться також реконструкція історичних подій – бою між дворянами і повсталими селянами під стінами замку.

Поціновувачі народної культури матимуть зможуть долучитися до майстер-класів з народного мистецтва, поспілкуватися із відомими майстрами краю Людмилою Губаль, Ольгою Гал та ін. Також на території музею діятиме ярмарка-продаж виробів майстрів народного мистецтва.

Щиро запрошуємо всіх бажаючих зануритись в традиції народної кухні, та атмосфери середньовіччя. Початок о 14.00 год.







Закарпатський музей народної архітектури та побуту












Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp