Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Компенсаційні виплати мобілізованими застосовуються з березня

6 квітня 2015 р., 12:03

Як і коли виплачуватимуть компенсації.

В цілях звільнення від оподаткування податком на доходи фізичних осіб та ненарахування і неутримання єдиного соціального внеску, військового збору для мобілізованих, на особливий період затверджено Порядок виплати компенсації підприємствам, установам та організаціям. Виплати здійснюються у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.З метою виконання гарантій, передбачених частиною 3 статті 119 Кодексу законів про працю, зокрема, виплати працівникам компенсації у межах середнього заробітку, роботодавці визначають середню заробітну плату таких працівників як розрахункову величину, та інформують про її розмір органи соціального захисту населення. 

Після отримання коштів, роботодавці проводять виплату компенсації у строки, визначені ст. 115 КЗпП.Бюджетні кошти спрямовуються на компенсацію витрат, для виплати середнього заробітку працівникам під час призову на військову службу, не більше одного року.Дохід, отриманий працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, на строк до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію, який виплачується роботодавцем за рахунок коштів державного бюджету у вигляді компенсації в межах середнього заробітку не включається до оподатковуваного доходу такого працівника. 

Також на нього не нараховується та не утримується єдиний внесок.Оскільки Порядок № 105 набув чинності з 17.03.2015, то в цілях звільнення від оподаткування податком на доходи фізичних осіб, військовим збором компенсаційних виплат з бюджету в межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, та не нарахування і не утримання єдиного внеску на такі компенсаційні виплати, вказаний Порядок підприємствами, установами, організаціями застосовується починаючи з березня місяця.

Відділ комунікацій Головного управлінняДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp