Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Берегівчан, які скидають стоки у канал потрібно штрафувати

10 квітня 2015 р., 13:42

Та вважає громада міста

Про це Золтан Баб’як повідомив на своїй сторінці у _"Фейсбуці":

"Представники громадських організацій переконані, що берегівчан, які скидають стоки у канал потрібно штрафувати та змушувати їх бодай створювати герметичні вигрібні ями. Для цього треба створити дієву комісію, члени якої б виявляли та накладали грошові штрафи на всіх порушників, навіть притягали до кримінальної відповідальності.

Я зауважив, що серед цих містян можуть опинитися соціально незахищені громадяни, які просто не в змозі будуть оплачувати штрафи чи зробити вигрібну яму.

Директор ТОВ «Водоканал Карпатвіз» зазначив, що не все місто охоплене каналізацією, а інвентаризація каналізаційної системи, яку почали будувати в місті більше ста років тому, наразі готова на 80%. Також потребують модернізації очисні споруди, які обійдуться водоканалу у вигляді лише проекту в 400 тис. грн. Розширення міської каналізаційної мережі потребує великих коштів. Аби підвищити рентабельність підприємства потрібно підняти ціни на воду, але до цього вдаватися не будуть.

Микола Козлюк (Берегівське МУВГ) розповів, що це питання треба вирішувати й на міжнародному рівні. Адже вода має здатність оновлюватися за допомогою водорослів, але токсичні речовини не перероблюються. Вони підуть в напрямі Угорщини, Словаччини.

Начальник СЕС підкреслив, що у справі очищення Верке справедливо вимагати фінансової допомоги керівництва області та обласних депутатів. Також Ігор Цар акцентував, що окрему увагу слід звернути на проблему забруднення Верке в районі, зокрема в с. Велика Бакта, звідки й починається злив нечистот у водойму.

Обговорили за круглим столом нарікання в сторону лікарні, яка буцімто зливає каналізацію у Верке. На це головний лікар Берегівської ЦРЛ Іван Малеш заявив, що Берегівська ЦРЛ має офіційну схему, згідно з якою стоки спрямовуються до КНС № 5, а інфекційне відділення має свої очисні споруди.

Після двогодинного обговорення було вирішено скласти резолюцію, яку підпишуть учасники круглого столу, а далі її направлять на розгляд депутатів міської ради під час травневої сесії. Після цього буде складено і більш чіткий план дій."

Час Закарпаття

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp