Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Тячівський військовий комісар Ігор Тищук: «Солдатів строкової служби не направлятимуть в зону АТО»

16 квітня 2015 р., 14:40

За планом призвати треба 40 тисяч юнаків

У квітні, згідно Указу Президента, Головнокомандувача збройних сил України розпочався призив на строкову службу, який здійснюється для забезпечення боєздатності військових частин нашої держави.

Загалом у 2015 році планується провести призов 40 тисяч громадян на строкову військову службу. Також відповідно планового завдання, яке поставлено перед Тячівським районним військовим комісаріатом, певну кількість осіб буде призвано і з нашого району. За словами військового комісара Ігоря Тищука солдатів не направлятимуть у зону АТО.

- Спочатку новобранці будуть проходити підготовку в п'яти навчальних центрах Збройних Сил України. А саме, у таких містах як Полтава, Житомир, Васильків, смт Десна та Старичі. І вже після цього вони замінять військовослужбовців строкової служби в пунктах постійної дислокації військових частин. У зону проведення антитерористичної операції військовослужбовці строкової служби йти не будуть,- ще раз наголошує військовий комісар Ігор Тищук.

Зокрема, комплектуватимуться військові частини, які розташовані у Київській та Львівській областях, при чому в столиці - для служби в президентському полку та бригаді з охорони генерального штабу. Однак як зазначає військовий комісар, щоб сюди потрапити потрібно пройти дуже суворий критерій відбору як за станом фізичної підготовки так і моральній стійкості духу.

Для прикладу, для роти почесної варти вимоги до кандидатів такі: повна сім’я, ерудит, відсутність травм навіть з дитинства, зріст - 182-185 см., на тілі не має бути жодної плями тощо.

В основному ж, майже 80 відсотків строковиків буде направлено у підрозділи МВС, що надасть змогу після армії продовжити кар’єру на міліцейській службі. На сьогодні це приваблива пропозиція для молодих чоловіків, оскільки найближчим часом в Україні буде реорганізовано дану службу, тож з’явиться перспектива влаштуватися на роботу.

Потрапляють під призив в армію чоловіки, котрим виповнилось 20 років і які не мають права на відстрочку. Однак ставати на облік хлопці повинні, як і раніше, у 18 років.. За наказом президента, призиватимуть і тих, кому ще не виповнилось 27 років. А після 25 років за законом призовники знімаються з обліку. Відтак призвати чоловіків від 25 до 27 років можуть лише за їхнім власним бажанням, після написання заяви у військкоматі.

Термін строкової служби становить півтора року, а для громадян з вищою освітою – один рік. До речі, за строковиками зберігатиметься місце роботи під час служби, також їм нараховуватиметься трудовий стаж та зарплата.

- На сьогодні в нашій державі відбувається процес відродження армії і престиж військового, докладається максимум зусиль для забезпечення обороноздатності країни, - продовжує тему військовий комісар Ігор Тищук, - Тож закликаємо всіх чоловіків Тячівщини призовного віку долучитися до таких важливих етапів у житті України, з’явитися у військкомат для оформлення всіх документів з проходження служби в армії. Захищати власну країну — священний обов'язок кожного громадянина.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації







Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp