Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Міжгірські рибалки турбуються про багатство водойм

21 квітня 2015 р., 21:31

Треба піклуватися про те, аби риба не вимерла

Одна справа — ловити рибку, інша — піклуватися про те, щоб вона не переводилася у водних потоках. Саме такої думки директор Міжгірського РСТК ТСО України Микола Янчик, який за захопленням рибалка. Має природолюб й однодумців-земляків, котрі дружать з вудкою, зокрема, це лікар-педіатр Володимир Малета, технік-стоматолог Сергій Туряниця, працівник райсуду Ігор Дмитряк, підприємці Василь Палапа, Василь Гримут та Вадим Третяков. Скооперувавшись, вони закупили на риборозпліднику у Бороняві, що на Хустщині, 55 кілограмів мальків ляща.

Цими днями 10 кг рибки, що напередодні вийшла з ікри, запустили у ставок на околиці Міжгір’я – у житловому масиві Поточина, а решту – у водосховище у Колочаві-Мерешорі.Це вже не перша їхня подібна акція, що заслуговує похвали. 

Як розповів пан Микола, раніше риболови, з-поміж яких відзначає і правозахисника Василя Чижа, вже випускали мальків щуки, карася, білого амура. До речі, останній вид особливо успішно адаптується у голубих руслах Міжгірщини.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp