Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Воловеччині зосередилися на мобілізації

27 квітня 2015 р., 10:21

Нарада на цю тему відбулася 25 квітня.

25 квітня 2015 року під керівництвом т. в. о. голови районної державної адміністрації Ціника О. О. відбулась нарада на якій розглядались питання призову на строкову військову службу та проведення заходів з часткової мобілізації відповідно до указу Президента України № 40/2015 “Про додаткові заходи щодо забезпечення проведення часткової мобілізації у 2015 році”.

В нараді взяли участь комісар об’єднаного Свалявсько-Воловецького військового комісаріату, представник обласного військкомату, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, служб району, селищні та сільські голови.

Військовий комісар проаналізував стан проведення попередніх чотирьох хвиль мобілізації в районі та вказав на ряд недоліків, які не дозволяють ефективно проводити мобілізаційні заходи, не тільки у Воловецькому районі, а й на всій території України. Він інформував присутніх про завдання об’єднаного Свалявсько-Воловецькового військового комісаріату при здійсненні п’ятої хвилі мобілізації, наголосив на необхідності проведення широкої роз’яснювальної роботи серед населення, вжиття заходів для забезпечення належного виконання мобілізаційних завдань. При проведенні роз’яснювальної роботи основну увагу необхідно зосередити на тому, що усі мобілізовані спочатку будуть направлені у навчальні центри, де проходитимуть індивідуальну підготовку, після чого проходитимуть бойове злагодження у військових частинах. А далі направлятимуться у східні регіони держави.

Інформуючи присутніх військовий комісар окремо виділив питання про відновлення призову на строкову військову службу. Так, призиватимуть юнаків з 20 до 27 років, а не з 18 до 25, як було раніше, термін служби складатиме півтора року. При наявності у призовника вищої освіти строк служби складе 1 рік. Призваних на строкову службу не відправлятимуть у зону АТО.

На нараді неодноразово наголошувалося на необхідності активної співпраці військових комісаріатів, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з метою належного виконання завдань щодо проведення п’ятої черги мобілізації.

Підбиваючи підсумки наради, т. в. о. голови районної державної адміністрації О. О. Ціник подякував представникам військових комісаріатів за надані роз’яснення щодо проведення п’ятої хвилі мобілізації, а також попросив селищних, сільських голів та інших посадових осіб з високою відповідальністю віднестися до виконання своїх обов’язків.

Воловецька РДА


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp