Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді мешканці одинадцяти будинків відстоюють право на двір

30 квітня 2015 р., 15:58

Позивач не з’явився у залі суду, що дало можливість ужгородцям краще підготуватись до судової тяганини і почати оформлювати необхідні документи

У четвер, 30 квітня, у Господарському суді Закарпатської області відбулося судове засідання щодо справи забудови двору одинадцяти словацьких дев’ятиповерхівок по вул. 8 Березня, Можайського, Ген.Свободи. Ініціативна група мешканців будинків, правозахисники, громадські діячі прийшли на суд, аби відстояти право на прибудинкову територію 4000 ужгородців. Однак позивач не з’явився, подавши клопотання про неможливість взяти участь в судовому засіданні. Головуюча суду задовольнила його звернення, після чого озвучила дату наступного розгляду справи – 12 травня о 10.30.

Громадський діяч Олександр Волосянський сподівається, що суд все ж таки стане на сторону мешканців і не продовжить оренду землі забудовнику. «На сьогоднішнє судове засідання ми підготували багато документів, представили їх до суду. Однак, позивач, скоріше за все, дізнався, що прийде велика кількість людей і вирішив не прийти. Ми надалі будемо проводити збір підписів мешканців будинків, надсилати звернення в інші інстанції, для того, щоб вони в межах своєї компетенції розглянули це спірне питання і не дозволити забудувати двір».

Підтримує права громади і прокуратура, яка після звернення депутата Ужгородської міської ради Віктора Щадея, вступила у справу на боці людей. «Тепер паралельно мешканці району починають працювати над тим, щоб оформити землю на будинки за собою, щоб ніхто ніколи в майбутньому не зміг її відібрати», – зазначив Віктор Щадей.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp