Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Угорський уряд візьметься за оздоровлення 3 тисяч закарпатських дітей

3 травня 2015 р., 17:05

Угорщина допоможе відпочити у літніх таборах...

"Якнайменше трьом тисячам угорських дітей, що проживають на Закарпатті, уряд Угорщини допоможе розміститися у літні табори, а також забезпечить їхній осінній і зимовий відпочинок цього року”, – заявив в м.Кішварді міністр людських ресурсів Угорщини Золтан Балог, підписавши про це договір з головою Спілки угорських педагогів Закарпаття («KMPSZ») Ілдікою Орос, інформує karpatalja.ma

В місті Саболч-Сатмар-Березької області Золтан Балог розповів, що координатором програми відпочинку дітей буде відповідальний державний секретарпо справах сім’ї та молоді Угощини Каталіна Новак, а за виконання буде відповідати Угорський національний фонд відпочинку.

“Конкурс починається 13-го травня, табори розпочинають роботу 15-го червня. Групи відпочиваючих будуть складатися з двадцяти дітей та трьох супроводжуючих. Заїздами, тривалістю в сім днів, шість ночей, будуть відпочивати в таборах закарпатські діти разом з ровесниками з Угорщини”, – розповів в інформаційному повідомленні міністр.

Він підкреслив, що необхідність в цьому починанні виникла через кризу, з якою щодня стикаються в Україні. В цій ситуації необхідно, щоб покращилися умови проживання дітей, тому уряд Угорщини вирішив, щоб якнайбільше дітей з Закарпаття отримали допомогу для відпочинку в таборах.

Голова «KMPSZ»Ілдіка Орос розповіла на пресконференції, що підписаний в середу договір – частина тієї дієвої любові, яку відчувають з боку угорської нації угорці Закарпаття. З підписанням домовленості “нова ниточка пов’язала роз’єднані території”, – повідомила вона.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp