Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Хто потрапляє під п’яту хвилю мобілізації?

5 травня 2015 р., 09:22

500 військових має призвати Закарпаття.

За планом, на Закарпатті мають забрати 500 військовозобов’язанихВ Україні вже стартувала п’ята хвиля часткової мобілізації. Так, на Закарпатті ще з 10 квітня почали розносити повістки, а за десять днів перші 24 мобілізовані відправилися для проходження служби до військових частин.

Як повідомив заступник військового комісара Закарпатської області, начальник відділу по роботі з особовим складом Петро Марко, під час цієї хвилі в краї мають мобілізувати 500 військовозобов’язаних.

Загалом п’ята хвиля триватиме 60 днів. Однак у обласному військкоматі не приховують, що виконати доведене завдання вкрай складно. За підсумками четвертої хвилі часткової мобілізації на Закарпатті до лав Збройних сил України, Нацгвардії та прикордонних військ залучили трохи більше 600 військовозобов’язаних – це при тому, що в січні йшлося про необхідність ротації чи не трьох тисяч мобілізованих торік краян.

За словами Петра Марка, чимала кількість військовозобов’язаних намагається ухилитися від мобілізації, що додає клопотів уже правоохоронним органам області. Крім того, нині відбулася ротація й у самих військових комісаріатах краю, адже мобілізовані до них торік демобілізувалися, а нових ще треба навчити. Однак ця обставина не стане на заваді роботі комісаріатів. Крім того, як зауважив підполковник Марко, в процесі часткової мобілізації задіяні не тільки комісаріати, а й місцеві органи влади та адміністрації, правоохоронні органи.

Саме від якісної співпраці всіх цих ланок залежить успіх мобілізації. Ще одна проблема, з якою зіштовхнулися військкомати, – до 60% військовозобов’язаних не придатні до служби. Найчастіше чоловіків турбують серцево-судинні захворювання.

Днями нардеп, керівник групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук, коментуючи проведення четвертої хвилі мобілізації, зазначив, що в тих регіонах, де нею займалася місцева влада, план виконали на 30%. На противагу він наводить інший приклад: «Там, де займаються мобілізацією військкомати й державні адміністрації, показники перевищують 60 – 70%». Закарпаття потрапило саме до списку тих областей, які впоралися з поставленим завданням на рівні 30 відсотків. Це свідчить про те, що з боку державної адміністрації провели не всі заходи для виконання плану.

Як днями писала низка закарпатських ЗМІ, під час п’ятої хвилі мобілізації до нашої області приїздитимуть комісії з інших регіонів та будуть перевіряти діяльність органів місцевої влади.

Віктор ЛАЗОРИК, Закарпатська Правда


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp