Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Нарахування єдиного внеску працюючим інвалідам

6 травня 2015 р., 19:28

На сьогоднішній день значна частина працюючих інвалідів звертаються до контролюючих органів стосовно правильності нарахування єдиного соцвнеску

Відповідно до частини 13 ст. 8 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-УІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», для підприємств, установ і організацій, в яких працюють інваліди, єдиний внесок на загальнообо­в'язкове державне соціальне страхування встановлю­ється у розмірі 8,41% суми нарахованої, кожній застра­хованій особі, заробітної плати за видами виплат для працюючих інвалідів.

Підставою для застосування цієї пільгової ставки єдиного внеску є завірена копія довідки з акту огляду в медико-соціальній експертній комісії про встановлення групи інвалідності, (п. 3.13 розд. III Інструкції про поря­док нарахування і сплати єдиного внеску на загальноо­бов'язкове державне соціальне страхування, затвердже­ної наказом Міндоходів України від 09.09.13 № 455).

Таким чином, нарахування роботодавцем єдиного внеску у розмірі 8,41% на заробітну плату працюючим інвалідам здійснюється з моменту встановлення групи інвалідності, але не раніше одержання підприємством завіреної копії довідки з акту огляду в медико-соціальній експертній комісії про встановлення групи інвалідності – повідомили спеціалісти ДПІ у М.Ужгороді.





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp