Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Юні краєзнавці пізнавали природу НПП «Синевир» (Фото)

8 травня 2015 р., 18:56

Днями Національний природний парк «Синевир» в черговий раз відвідали юні вихованці Міжгірського Будинку дитячої творчості гуртка літературного краєзнавства Синевирської ЗОШ, яким керує Іванна Полажинець

Основним напрямком навчально - виховної роботи гуртка є пізнавальні дослідницькі програми, що включають в себе спостереження, змальовування, фотографування, дослідження флори та фауни різних екосистем. Ці інтереси об'єднують юних екологів-краєзнавців і змушують подорожувати.

Цього разу на базі візит-центру з гуртківцями працівники відділу екологічної освіти НПП «Синевир» провели захід на тему: «Роль НПП «Синевир» в охороні, збереженні та відтворенні природних екосистем». Співробітники парку розповіли юннатам про природоохоронну установу, основні функції та завдання національного парку.

Після перегляду фільму, учні відвідали науково-дослідну ділянку рідкісних рослин НПП «Синевир». Заступник директора парку з науково-дослідної роботи, кандидат біологічних наук Юрій Тюх розповів детальніше учням-екологам про рослинний світ НПП «Синевир» та ознайомив з ендеміками. «Основне завдання, яке стоїть перед національним природним парком - це зберегти природу та відтворити зникаючі види рослин», - наголосив у своєму виступі Юрій Тюх. Вперше в житті юні відвідувачі мали можливість побачити на власні очі «квітку кохання» – едельвейс та ще багато інших рідкісних, занесених до Червоної книги України рослин.

«Діти дуже люблять подорожувати, їм завжди цікаво пізнавати щось нове. Про всі привабливі місця ми збираємо матеріали, вивчаємо і обов'язково їх відвідуємо та фотографуємо», - розповіла керівник гуртка Іванна Полажинець.

Свій екскурсійний день юні натуралісти продовжили відвідуванням унікальних місць парку: Музею лісу і сплаву, Реабілітаційного центру бурих ведмедів, перлини Українських Карпат – Синевирського озера.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp