Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ромські барони про масові "розборки" в Мукачеві

8 квітня 2014 р., 12:50

Учора ромське поселення в Мукачеві пережило неспокійну ніч. Півтори сотні ромів, відстоюючи свою позицію і свого лідера, почали протистояння у таборі. Урегульовувати сутичку довелося силами правоохоронців.

Якщо конфлікти не припиняться, закарпатські барони обіцяють втрутитися і вразі чого провести нові ромські вибори в Мукачеві. 

У коментарі "Часу Закарпаття", ужгородський барон Йосип Адам розповів, що не розуміє чому конфлікт виник саме зараз, адже вибори барона в Мукачеві відбулися аж півроку тому і проходили демократично. 

"Там є депутат, який підбурює людей. Наговорює, що барона незаконно обрали. А вже ж пройшло півроку! Тай люди хотіли так. Я був там на виборах, я сидів, не вмішувався і бачив, що всі люди за нього (за нинішнього барона, - ред.). Якщо конфлікти виникатимуть знову, я теж поїду в Мукачево, розібратися з ситуацією, - наголошує Йосип Адам. - Я вже говорив з бароном Мукачева, він казав, що не треба вмішуватися, а якщо треба буде, то передзвонить. Сподіваюсь, більше бійок не буде. Я пропонував, що можна організувати ще одні вибори і нехай уже люди вирішують голосуванням, а не кулаками". 

Берегівський барон Іштван Пап був учора в Мукачеві, що правда до табору не навідувався, однак протистояння, які там відбуваються йому відомі. Каже, то все політика, боротьба за посади. 

"Там є депутат, він хоче бути начальником у таборі, а роми його не хочуть. Він створив собі групу підтримки і тепер підбурює народ. І з того виник такий конфлікт. Вони хочуть владу, але не всі з них чисті на руку. Ходять зі зброєю, б'ють людей. Ну, як його підтримувати, як його вибрати бароном?! Якщо йому дати владу, то він взагалі буде стріляти людей, - припускає Іштван Пап. - Тим людям, які нічого не хочуть робити для ромів, які не хочуть піднімати ромське населення на рівень на якому зараз угорці, українці, таким треба закривати організації. А вони тут понастворювали собі організацій, назначили себе головами і нічого не роблять. Вони заважають людям, які хочуть щось зробити". 

На думку Берегівського барона, якщо роми обрали собі керівника на 4 роки, то "нехай він і працює, нехай показує, що може зробити".

Час Закарпаття

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp