Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Василь Губаль ініціює представлення до нагород закарпатських "кіборгів" (ФОТО)

13 травня 2015 р., 09:02

З закарпатськими "кіборгами" очільник краю зустрівся у неформальній обстановці.

Про це "Часу Закарпаття" повідомила прес-секретар Василя Губаля Алла Хаятова:

 

У вівторок, 12 травня, голова Закарпатської ОДА поспілкувався у неформальній обстановці із закарпатськими "кіборгами" – учасниками оборони Донецького аеропорту, котрі пішли на фронт з першою хвилею мобілізації та спершу служили в батальйоні територіальної оборони. Так прокоментував Василь Губаль зустріч із вояками у своєму facebook:

"Запросив сьогодні на каву особливих чоловіків: мав честь поспілкуватися з нашими закарпатцями-кіборгами. Хлопці, які пішли на фронт з мобілізацією, кілька місяців тримали оборону в Донецькому аеропорту та в інших найгарячіших точках фронту. Микола Миньо і Роман Трубін – різні за віком, одному близько 50-ти, іншому трохи більше 30 років, за досвідом (у першого за спиною Афган та служба спецпризначенцем), але найкращі друзі, бойові побратими. Вони, як на мене - гордість українського війська, гордість Закарпаття. Щиро і просто поспілкувалися про життя в краї, але більше – про справи війни. Микола розповів: взявшись після мобілізації за стрілецьку роту й готуючи людей до відправлення, почув, що батальйон територіальної оборони лишається в області, і вирушив разом зі своїми хлопцями в 80- ту бригаду й почав воювати на передовій. Перед такою мотивацією, такою мужністю, таким усвідомленням своєї місії слід схилити голову. Розповідали про умови, в яких протистояли ворогу, про побратимів…".

"Звісно, торкнулися й проблем, які переживають вояки, котрі повернулися додому. Визнаю: деякі чиновники досі не усвідомлюють складності ситуації та того, що, власне, триває війна – їм здається, що вона від них далеко. Протидію цьому як можу. Запропонував нашим кіборгам долучитися до створення громадської організації учасників АТО – органу, котрий би по-справжньому знався на проблемах військових і міг впливати на їхнє вирішення, допомагав би підтримувати один одного. Обговорили проблеми із виділенням землі, реабілітацією, оздоровленням… Вели мову і про процес мобілізації. А також і про складнощі, котрі виникають на фронті – організаційного порядку. Торкнулися теми вшанування вояків, які відзначилися особливою мужністю. Як не дивно, але серед кіборгів надто мало отримало вищі державні нагороди. Вважаю, що це варто виправляти, й ініціюю представлення до орденів та інших відзнак наших закарпатців – тих, хто брав участь у легендарній обороні. Уже в найближчі дні спрямовую представлення на нагороди Президентові та Міноборони. Це – найменше, чим можемо їм подякувати за мужність", - відзначив Василь Губаль.

Відтак усіх закарпатців, котрі обороняли Донецький аеропорт (а серед побратимів Миколи та Романа таких семеро), керівник області представить до державних нагород.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp