Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді до сторіччя геноциду вірмен відкриють пам'ятний знак Хачкар (Фото)

15 травня 2015 р., 21:50

24 квітня 2015 року виповнилося 100 років жахливої ​​трагедії ХХ століття, першого масового злочину проти людяності - геноциду мільйонів вірмен Османською імперією

У зв'язку з чим в обласному центрі Закарпаття на площі біля драмтеатру були проведені пам'ятні заходи: тематична фотовиставка та оповідання, а потім із запалених свічок виклали слова «Пам'ятаємо», «Вимагаємо», «1915» в рамках всесвітньої акції "Нас убивали на нашій Батьківщині, але Батьківщина не померла в нас".

Завтра, 16.05.2015 р. об 11:00, на Київській набережній біля Закарпатського обласного драмтеатру, пройдуть урочисті заходи з відкриття пам'ятного знаку Хачкар - вірменського пам'ятника з дорогоцінного вулканічного каменю (туфу) із зображенням хреста на спеціально облагородженою території. Цей кам'яний пам'ятник був виготовлений і доставлений з Вірменії.

Освячення і молебень проводитиме спеціально делегований з Вірменської Апостольської церкви Вірменії священнослужитель - католікос, за участю священнослужителів Закарпатської єпархії Української Православної Церкви Київського патріархату та Мукачівської греко-католицької єпархії. Всього таких вірменських пам'ятних знаків виготовлено близько 15 тисяч по всьому світу і кожен відрізняється своїм неповторним візерунком, хоча всі візерунки зазвичай витримані в єдиному стилі. В Ужгороді, влада якого в 2010 році визнала факт геноциду вірменської нації, як і в багатьох інших обласних центрах України, встановлений в єдиному екземплярі на території Закарпатської області.

{g}

Даний пам'ятник - це священне місце, яке має дуже велику історичну, культурну та духовну цінність для всіх вірмен, куди вони можуть прийти і вшанувати пам'ять співвітчизників, загиблих під час геноциду. Дане культурне заходу проводиться за участю Посольства Вірменії в Україні, Української єпархії Вірменської Апостольської церкви, Спілки вірмен України, Товариства вірменської культури Закарпаття "Арарат". Іменними запрошеннями запрошено велику кількість представників обласної та міської влади, посольств сусідніх держав Словаччини та Угорщини, громадських організацій та діячів, а також очікуються гості з інших міст України.
З повагою, Вануш Гаспарян, представник Товариства вірменської культури Закарпаття "АРАРАТ"

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp